ГПУ: Керівництво Хмельницької поліції наживалось на паливі і АТО

Понеділок, 5 вересня 2016, 14:59

Генпрокуратура спільно з Нацполіцією викрила поліцейських Хмельницької області, які організували корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури у понеділок.

Вказується, що досудове засідання здійснюється з квітня поточного року у кримінальному провадженні за статтею "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно спричинило тяжкі наслідки" та іншими тяжкими кримінальними правопорушеннями.

"Встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області за попередньою змовою між собою протягом 2015-2016 років організували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів (тони пального, а саме бензин марки А-92, А-95 та дизпалива), а також їх подальшого збуту фізичним особам, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції", - сказано у повідомленні.

Вказується, що слідство виявило непоодинокі факти розкрадання цими ж працівниками поліції великих сум грошових коштів, "спрямованих на закупівлю продовольчих товарів для підрозділів, які перебувають в зоні проведення АТО".

"Всього проведено 4 обшуки, за результатами проведення яких вилучено велику кількість бухгалтерських документів. У причетного працівника поліції виявлено значну суму готівкових коштів (долари США, євро, гривні), а також велику кількість талонів на пальне", - повідомляє ГПУ.

У Генпрокуратурі зазначили, що спецоперація проведена успішно, "не дивлячись на те, що інформацію про документування протиправної діяльності працівників Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області було "злито".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування