Порошенко: В Європі є країни, в яких можна почути російський акцент

Вівторок, 6 вересня 2016, 10:59

Президент Петро Порошенко заявляє, що робота дипломатів щодо відстоюванні позиції України  в контексті санкцій проти РФ у деяких країнах ускладняється.

Про це він сказав, виступаючи перед Верховною Радою з посланням у вівторок.

"Не важко помітити застосування Росією в країнах ЄС невійськових методів гібридної війни. Кремль не приховує, що використовує європейські цінності Заходу для його же – Заходу – руйнування. Я впевнений, що Європа подолає ці виклики. Але на тактичному рівні це ускладнює завдання для нашої дипломатії", - зазначив він.

"Європа досі говорить єдиним голосом, але є країни, в яких можна почути російський акцент", - сказав він.

За його словами, під час наради послів, яка була наприкінці серпня, кожен посол отримав загальні індивідуальні настанови, в тому числі, якщо "розвиток подій в деяких країнах йде не за найкращим для нас сценарієм".

"Головне - сприяння зміцненню міжнародної коаліції на користь України і  запобігти знаттю з РФ санкцій до моменту повного відновлення  територіальної цілісності України. І сприяння зміцненню обороноздатності України, - сказав він.

Він нагадав, що  порушення Росією прав людини в Криму та на окупованих територіях вимагає розширення секторальних санкцій проти РФ.

"Думаю, був би не зайвим осучаснений діалог, щоб прийняти аналог поправки Джексона-Веніка", - наголосив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...