Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко відзвітував про оновлення армії

Вівторок, 6 вересня 2016, 11:02

Президент Петро Порошенко впевнений, що українська армія досягла такого рівня розвитку, який гарантує здатність захистити Україну від російської агресії.

Про це він заявив у вівторок під час відкриття п'ятої сесії Верховної Ради.

"Тоді добровольці відбивалися від ворога голими руками. Не було бронетехніки, не було зброї, не був захищений наш повітряний простір. І наголошую, тепер все інакше. Нехай тільки сунуться", – сказав він.

За його словами, російська армія значно перевищує ресурси української, але нічого не може зробити.

Він нагадав, що раніше уряди виділяли менше 1% ВВП на потреби армії, а зараз виділяється 3%. Він визнав, що треба більше, однак додав, що поки що це неможливо.

"Військове навантаження зараз на бюджет і соціальну сферу і так критично велике. Тому армія все ще потребує громадянської допомоги, громадянської підтримки і держава вдячна кожному, чия приватна громадянська ініціатива зміцнює нашу боєздатність", – сказав він.

Порошенко запевнив, що всі видатки на армію будуть жорстко контролюватися.

Також він розповів, що у війська постачається не лише модернізована, а й нова техніка. За його словами, минулого року прийняли на озброєння 20 нових видів зброї, а цього року приймуть ще більше.

"І наголошую, ми ще на самому початку процесу військово-технічної модернізації Збройних сил України", – додав він.

Порошенко розповів, що у цій програмі задіяні понад 100 приватних підприємств.

Він додав, що серйозним каменем спотикання у цьому питанні є неприйнятий закон про спецконфіскацію, який Верховна Рада досі не прийняла, тим самим не виділивши кошти для оборони. Він закликав депутатів якомога скоріше усунути всі свої побоювання і прийняти цей закон.

За його словами, зараз в Україну постачається військове обладнання з понад 60 країн світу. Минулого року обсяг таких постачань склав 1,3 млрд доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування