Порошенко похвалив Луценка і просить разом з НАБУ боротися проти корупції

Вівторок, 6 вересня 2016, 12:09

Президент Петро Порошенко позитивно оцінює роботу Генпрокуратури на чолі з Юрієм Луценком, інших правоохоронних органів та повідомив про масштабне очищення в СБУ.

Про це він заявив під час послання до ВР у вівторок.

"Облава, яку ГПУ, НАБУ, СБУ та МВС влаштували на корупціонерів, рухається з безпрецедентно широким захватом. Ще ніколи не потрапляла під слідство така велика кількість високопосадовців", - заявив Порошенко.

"Ми маємо продемонструвати суспільству, що наступ на корупцію почався на горі, і тоді отримаємо моральне право викорінювати її звідусіль на всіх рівнях", - наголосив Порошенко.

Він вважає, що проблеми з запуском е-декларування лежали винятково в технічній площині.

"Проблеми зі стартом електронного декларування мали суто технічний характер. А моя політична воля як президента – на запуск цієї програми незмінна. Вона була є і буде. Ця система посилює контроль суспільства над нашими з вами статками, доходами, витратами і способом життя.  З тіні на світло мають вийти маєтки, автопарки, гроші всіх слуг народу, я і не бачу в цьому нічого страшного і вже багато років живу в умовах такої прозорості", - наголосив Порошенко.

"Ми мусили втратити певний час на формування відповідної інфраструктури. Нарешті запрацювали НАБУ, САП. Висновки робити зарано, планка суспільних очікувань дуже висока, сподіваюся, вони її подолають", - зазначив Порошенко.

"Але я категорично проти того, щоб ділити правоохоронні органи на старі і нові. Вони всі роблять спільну справу і єдиним фронтом здані завдати удару по корупції", - наголосив він.

Він позитивно оцінив роботу ГПУ.

"Очевидними є позитивні зрушення в прокуратурі, 100 днів нового генпрокурора наочно це демонструють. Прокуратура трансформується в європейський орган який слідкує за законністю, а не обслуговує інтереси політичні і бізнес-класів", - вважає Порошенко.

Порошенко також розповів про масштабне очищення СБУ.

"Очищення від зрадників, а також від осіб з низькими професійними і морально-діловими якостями. За останні два роки звільнено більше 2 тисяч співробітників СБУ, а на їх місце прийшли патріотично налаштовані молоді офіцери, більшість з яких з практичним досвідом участі в бойових діях на сході України", - сказав він.

Він також позитивно висловився про поліцію.

"Патрульна поліція заслужила і має зберегти довіру людей. Реакція керівництва на прикрі інциденти протягом останніх тижнів була і має бути миттєвою і адекватною", - додав він.

Але при цьому він наголосив, що "поки що боротьба з корупціонерами нагадує спортивну рибалку: спіймали, показали, відпустили".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування