Колеги та рідні Чауса не знають, де він – голова Верховного суду

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:45

Колеги і сім'я судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса стверджують, що не знають про місце його перебування, а його телефони вимкнені.

Про це заявив голова Верховного суду Ярослав Романюк, виступаючи у вівторок з трибуни Ради, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що Чаус за викликом НАБУ для проведення необхідних слідчих дій не з'явився.

"За місцем проживання і місцем роботи його немає. Члени сім'ї і співробітники не можуть сказати, де він знаходиться, пояснюючи, що їм про це невідомо. Контактні телефони судді Чауса відключені", – сказав Романюк і додав, що є підстави вважати, що, перебуваючи на волі, суддя може сховатися від слідства і суду.

На запитання депутатів, чи не варто в такому разі внести певні зміни в законодавство, щоб подібні ситуації, як з Чаусом, не повторювалися, Романюк відповів, що завдяки внесенню змін до Конституції щодо правосуддя суддівський імунітет обмежується.

"І після 30 вересня, в разі вчинення аналогічних вчинків суддями, вони будуть позбавлені імунітету. Імунітет буде стосуватися лише їх функціональних обов'язків – здійснення правосуддя", – пояснив Романюк.

За його словами, у випадку одержання хабара суддею "жодної згоди не потрібно буде, а органи досудового слідства будуть мати право вирішувати питання без чиєї-небудь згоди щодо затримання та арешту судді шляхом внесення відповідного подання безпосередньо до суду".

Як відомо, НАБУ впіймало Чауса 9 серпня з хабарем у розмірі 150 тисяч доларів, які були зариті в скляних банках у його дворі.

Скориставшись суддівським імунітетом, Чаус зник. За словами начальника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого, суддя перебуває у Криму.

У вівторок Рада дала дозвіл на його арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування