Бойовики та Росія свідомо зривають переговори запуском "праймеріз" - Айвазовська

Середа, 7 вересня 2016, 20:43

Представники окремих регіонів Донеччини та Луганщини, а також Росія свідомо йдуть на зрив переговорного процесу через запуск системи пропагандистських "праймеріз".

Про це повідомила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"ОРДЛО та РФ свідомо йде на зрив переговорного процесу та вводить в оману європейців через запуск системи пропагандистських "праймеріз" на неконтрольованих поки Україною територіях", - написала вона на Facebook.

"Ще в травні під час візиту пана Суркова до Донецька про підготовку цієї спецоперації було заявлено публічно, в липні незаконні формування в незаконний спосіб, в супереч українському законодавству оголосили про проведення "праймеріз" на початок жовтня, голосування до органів місцевого самоврядування - на початок листопада", - додала Айвазовська.

За її словами, ОБСЄ - БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів і прав людини) відповідно до положення ОРДЛО будуть запрошені до спостереження.

"Звісно, що ця організація не буде легітимізувати фейковий процес. Втім, з їх боку разом з РФ ведуться активні переговори щодо участі маргінальних груп з різних країн Європи в якості спостерігачів, які свідомо перетнуть наш кордон в незаконний спосіб", - наголосила Айвазовська.

Раніше повідомлялося, що представники Української сторони у Мінську засудили підготовку "праймеріз" бойовиками.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News