МЗС назвав вирок у справі "Хізб ут-Тахрір" "черговим фарсом"

Четвер, 8 вересня 2016, 06:51

МЗС України висловив рішучий протест у зв'язку з рішенням російського суду засудити Руслана Зейтуллаева, Рустема Ваітова, Нурі Примова і Феррата Сайфуллаєва на 7 і 5 років.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Судовий процес у справі згаданих громадян України є яскравим свідченням триваючих репресій російської окупаційної влади по відношенню до кримськотатарського народу", - відзначили в МЗС.

В українському відомстві також засудили "організований російською владою черговий судовий фарс" і зажадали від Росії негайного скасування вироку.

"Ми також закликаємо міжнародну спільноту продовжити тиск на Москву з метою негайного припинення масштабних порушень прав людини та звільнення усіх політичних в'язнів та незаконно утримуваних громадян України", - підкреслили в МЗС.

Руслана Зейтуллаєва, Рустема Ваітова, Нурі Примова і Ферата Сайфуллаєва заарештували взимку 2015 року за звинуваченням в участі в "Хізб ут-Тахрір". Справу було переведено у військовий суд Ростова в червні 2016 року. 7 вересня суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок 4 кримським мусульманам: 7 і 5 років.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування