Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада зробила крок до скасування печаток

Четвер, 8 вересня 2016, 11:28

Верховна Рада має намір скасувати використання печаток юридичними особами та підприємцями.

За законопроект №4194 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями" в першому читанні проголосували 235 народних депутатів.

"Цей закон пропонує остаточно скасувати використання печаток... Підпис - це те, що можна перевірити, щодо нього можна провести експертизу. Так працюють у всьому світі", - сказав під час обговорення законопроекту голова комітету з питань промислової політики і підприємництва представник фракції Радикальної партії Віктор Галасюк.

Проект пропонує виключити із законодавства вимогу про обов'язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання, виключається можливість визнання документа (угоди) недійсним (неукладеним, нездійсненим) у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Законопроект також виключає необхідність використання печаток у відносинах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Проект пропонує ввести адміністративну відповідальність за вимогу державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування