Армія РФ проводить навчання і на Донбасі – розвідка

Четвер, 8 вересня 2016, 12:41

Масштабні військові навчання, які останнім часом проводить російська армія, відбуваються і на окупованому Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Згідно з повідомленням, там продовжувались командно-штабні навчання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ:

на полігонах "Перевальський" та "Успенський" – підрозділами 7 (Дебальцеве) та 4 (Алчевськ) окремих мотострілецьких бригад 2 АК ЗС РФ відпрацьовано ведення наступального бою; 

у районі Новоазовська підрозділами 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ відпрацьовано ведення бойових дій в обороні, у т.ч. організації протидесантної оборони морського узбережжя. В якості умовного противника залучались підрозділи окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК та розвідувальна рота 9 ошмсп мп, які відпрацювали елементи форсування водної перешкоди та висадки морського десанту.

Розвідка також повідомила про перекидання боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з території РФ. 6 вересня зафіксовано прибуття до н.п. Кутейникове двох вагонів з боєприпасами (80 тонн) та чотирьох цистерни з пально-мастильними матеріалами (200 тонн).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та САУ у районах Горлівка, Калинове, Донецьк та Іловайськ.

Згідно з повідомленням, підтверджені втрати росіян склали двоє поранених військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ в наслідок підриву на протипіхотній міні, встановленій на передньому краю цього полку саперами окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ без будь-якого попередження та відповідного маркування місцевості.

Розвідка також додала, що російські спецслужби практикують залякування громадян на окупованих територіях та придушують ріст проукраїнських настроїв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News