Батько Шуфрича програв у суді суперечку щодо землі

Четвер, 8 вересня 2016, 14:23

Прокуратура Київської області довела незаконність передачі земель водного фонду вартістю майже 70 мільйонів гривень Івану Шуфричу, батькові народного депутата Нестора Шуфрича.

Як повідомляє прокуратура Київської області, суд відхилив скаргу відповідача і залишив у силі попереднє рішення Обухівського райсуду про задоволення позову прокурора.

На сайті прокуратури не називають імен, але у Генпрокуратурі "Українській правді" сказали, що йдеться про землі батька нардепа Шуфрича.

Раніше Обухівський райсуд задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 6 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн.

Під час розгляду справи відповідач не з’являвся на судові засідання, хоча йому неодноразово повідомляли про час та місце слухання справи, у зв’язку з чим суд постановив заочне рішення без його участі, зазначає прокуратура.

Водночас, відповідач, користуючись своїм правом на перегляд заочного рішення, намагався переглянути вказане судове рішення на свою користь.

"Однак, за принципової позиції органів прокуратури області, суд відхилив безпідставну заяву сторони, залишивши в силі рішення про задоволення позову прокурора", – інформує прокуратура.

У 2009 році Обухівська райдержадміністрація за рахунок земель водного фонду передала у власність 3 громадян земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Згодом через низку цивільно-правових угод їх привласнили родичі народного депутата.

Зокрема, спірні земельні ділянки розташовані на 11-12 км так званої Великої дамби, в смузі між дамбою та руслом річки Дніпро. Частина їхньої площі у понад 1,5 га покрита водою.

Чинне законодавство забороняє передавати у приватну власність землі водного фонду, наголошують у прокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування