Лавров і спецпредставник ОБСЄ поговорили про Україну

Четвер, 8 вересня 2016, 15:47

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у четвер зустрівся зі спецпредставником голови ОБСЄ щодо України Мартіном Сайдиком.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.

Згідно з повідомленням, Сайдик перебуває в Москві з робочою поїздкою.

"В ході зустрічі предметно обговорена проблематика врегулювання кризи в Україні з акцентом на необхідність невідкладного виконання сторонами конфлікту своїх зобов'язань за мінським Комплексу заходів", – сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що на зустрічі були розглянуті також різні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні".

"Я висловив своє бачення з приводу перспектив процесу (врегулювання), з приводу того, що ми могли б зробити в найближчі два-три місяці. Не сказав би, що тут було співпадіння підходів, але наші позиції дуже близькі. Міністр Лавров підкреслив важливість і центральне значення безпеки. Без безпеки дуже важко налагодити політичний процес", – цитують слова Сайдика "РИА Новости".

За його словами, на зустрічі йшлося і про "необхідність виконання сторонами своїх зобов'язань з припинення вогню, відведення озброєнь, розмінування".

"Я впевнений, що це додасть новий імпульс і розуміння того, як треба діяти в сфері безпеки. Треба налагодити і політичний процес, це безперечно, і в цьому процесі є питання доступу до кордону, цей аспект поки не обговорюється у переговорах у Мінську і до цього питання ми теж повинні прийти", – сказав спецпредставник ОБСЄ.

Як відомо, у Сайдика також запланована зустріч з представником Росії в контактній групі Борисом Гризловим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування