Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Узбекистані призначили в.о. президента

Четвер, 8 вересня 2016, 16:16

Прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзійоєв призначений тимчасово виконуючим обов'язки президента країни.

Призначення відбулося в четвер на спільному засіданні Законодавчої палати і Сенату Олій Мажліса (верхня і нижня палати парламенту республіки), передає Интерфакс.

В інформаційній службі парламенту зазначили, що голова сенату Узбекистану Нігматілла Юлдашев, на якого згідно з 96-ї статті Конституції повинні були бути тимчасово покладено обов'язки і повноваження президента, "взяв самовідвід".

У зв'язку з цим парламент підтримав кандидатуру прем'єр-міністра Мірзійоєва для покладення на нього тимчасового виконання обов'язків і повноважень президента Узбекистану.

ЗМІ повідомили про смерть президента Іслама Карімова на 79-му році життя після 26 років правління країною. Влада Узбекистану офіційно оголосили про смерть Карімова тільки 2 вересня після того, як повідомлення про його смерть у ЗМІ кілька разів то з'являлося, то спростовувалося.

Прем'єр-міністр Узбекистану Мірзійоєв народився в 1957 році, випускник Ташкентського інституту іригації та механізації сільського господарства. Був хокимом (головою адміністрації) Мірзо-Улугбекського району Ташкента, очолював адміністрації Джизацької і Самаркандської областей. З 2003 року працював на посаді прем'єр-міністра республіки. За підсумками парламентських виборів в січні 2015 року знову був затверджений на посаді глави уряду Узбекистану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування