Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АМКУ дозволив власнику "Альфа-Банку" купити "Укрсоцбанк"

Четвер, 8 вересня 2016, 19:12

АМКУ дозволив холдингової компанії "Альфа-Груп" ABH Holdings S.A. (ABHH), опосередковано володіє "Альфа-Банком", придбати 100% акцій ПАТ "Укрсоцбанк".

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на АМКУ.

Як зазначається, в ході проведеного їм всебічного обґрунтованого дослідження було встановлено, що сукупна частка учасників концентрації за підсумками 2014-2015 років і першого кварталу 2016 року становила 7% від загального розміру активів банківської системи України, а на кожному із сегментів ринку банківських послуг вона була нижче 24%.

АМКУ також зазначив, що український ринок банківських послуг є високо конкурентним, і більшість опитаних експертів (зокрема, Нацбанк України, Незалежна асоціація банків і Європейська бізнес асоціація) відповіли, що не бачать негативних наслідків від здійснення цієї операції.

Антимонопольне відомство додає, що за інформацією самих заявників, концентрація позитивно позначиться на конкуренції на ринку банківських послуг, оскільки її учасники можуть скласти конкуренцію найбільш потужних гравців.

"Очікуються наступні позитивні наслідки здійснення концентрації: банківська система України отримає більший і висококонкурентний банк, що має позитивно позначитися на її стабільності; споживачі отримають доступ до більш широкої мережі відділень і банкоматів, а також до сучасних, досконалим і інноваційним продуктам і послугам, питома вага основних показників діяльності банку в цілому не буде перевищувати 10% від загального обсягу банківської системи", - вказує АМКУ.

Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій "Альфа-Банку") і UniCredit Group ( "UCG") оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій "Укрсоцбанку" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.

Закриття угоди очікується в 2016 році після отримання необхідних погоджень.

"Альфа-Банк" (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році.

У ABH Holding входять також "Альфа-Банки" в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великобританії.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман - 36,47% і народжений в Києві Герман Хан - 23,27%, що є в даний час громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%.

"Укрсоцбанк" заснований в 1990 році.

За даними Нацбанку України, UniCredit Bank Austria AG на 23 травня 2016 року сукупно володів 99,8756% акцій банку.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування