Прокуратура: Смерть під час конфлікту в Крюківщині сталася з вини поліцейських

Четвер, 8 вересня 2016, 20:29

Загибель людини під час захвату підприємства в селі Крюківщина сталася  внаслідок того, що працівники поліції неналежно виконували свої службові обов’язки.

Про це повідомила прокуратура Київської області.

Згідно з інформацією, працівникам Києво-Святошинського відділу ГУНП в Київській області стало відомо про можливі протистояння та сутички за участі сотні озброєних людей на території товариства майже за добу до початку подій.

"Проте, працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства – вони не протистояли та не втручались у незаконні дії озброєних молодиків. Як наслідок, бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини", - зазначили у відомстві.

Згідно з заявою прокуратури, навіть після цього поліцейські "не спромоглися оглянути місце події з метою виявлення знаряддя злочину, а також своєчасно затримати людину, яка скоїла смертельні постріли".

"Лише тільки після неоднаразових вимог та вказівок прокуратури Київської області, поліцейські провели слідчу дію. Зважаючи на бездіяльність поліцейських та настання тяжких наслідків, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України", - сказано у повідомленні.

У рамках досудового розслідування прокуратура обіцяє надати правову оцінку діям кожного з правоохоронців.

Як відомо, 3 вересня в Крюківщині відбулося рейдерське захоплення ТОВ "Хімакс". Унаслідок перестрілки загинув співробітник підприємства. 6 вересня жителі села разом зі співробітниками підприємства пікетували Міністерство внутрішніх справ, повідомляють "Українські новини".

"Хімакс" - переробно-виробниче підприємство, що працює з 2000 року. Займається утилізацією конфіскованого алкоголю, тютюнових виробів та спиртовмісної рідини.

З 12 липня 2016 року визнане банкрутом, на ньому введено ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Романа Шаргала.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News