Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінфін Росії запропонував урізати витрати на оборону на 6%

П'ятниця, 9 вересня 2016, 02:39

Оборонні витрати Росії протягом трьох років будуть на 6% менше, ніж в цьому році.

Про це, посилаючись на джерела, повідомляє російське видання "Ведомости".

Один зі співрозмовників видання розповів, що 1% із запропонованої економії перерозподілять на пріоритетні програми і проекти. Співробітник Міноборони РФ уточнив, що Мінфін пропонує скоротити всі витрати за статтею "національна оборона", на яку в 2016 році планується витратити 3,157 трлн руб. Якщо скорочення на 6% в номінальному вираженні все таки станеться, то це дозволить заощадити близько 190 млрд руб. в 2017 році, відзначає видання.

За словами співробітника Міноборони РФ, відомство знає про пропозиції Мінфіну. У разі їх схвалення, будуть скорочуватися всі витрати, а основний упор буде зроблений на оптимізацію витрат на закупівлю і розробку озброєнь і капбудівництво.

Менеджер оборонного підприємства повідомив, що програми, які будуть виконуватися в більш довгі строки через скорочення витрат, будуть обговорені 9 вересня на засіданні за новою держпрограмою озброєнь до 2025 року під керівництвом президента Росії Володимира Путіна.

Раніше видання повідомляло, що в 2019 році доходи федерального бюджету Росії у відношенні до ВВП зменшаться до 20-річного мінімуму - 13,3% ВВП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування