Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сюмар: Мінстець має в судах боротися з розпалюванням ворожнечі у ЗМІ

П'ятниця, 9 вересня 2016, 12:05

Депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар різко розкритикувала заступницю міністра інформаційної політики Еміне Джапарову, яка попросила парламент розширити повноваження міністерства.

З такою промовою Сюмар виступила з трибуни Ради у п'ятницю після завершення години запитань до уряду.

Обурення Сюмар викликала відповідь Джапарової на заклик голови фракції "Народного фронту" Максима Бурбака до Міністерства інформполітики звернути увагу на переписку колишнього креативного редактора каналу "Інтер" Марії Столярової, у якій містилися ознаки антиукраїнської діяльності.

Джапарова заявила, що це питання не залишилося поза увагою міністерства. Також вона нагадала, що відомство чекає прийняття Доктрини державної інформаційної безпеки, яка була узгоджена Кабміном ще у жовтні 2015 року, але досі лежить в РНБО.

"Для нас цей документ є засадничим. Такий, який власне буде створювати умови для подальших кроків на шляху інформаційної безпеки", – сказала заступник міністра.

"Міністерство не має, на жаль, у рамках закону регламентувати контент телевізійний, радіоконтент. Регулятором сьогодні є Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. Так що, якщо хочете реальних механізмів, голосуйте за певні закони. Наприклад, вчорашній проект закону про так звані штрафи, якими може обкладати Національна рада мовників", – додала вона.

Ці слова викликали обурення Сюмар, яка вирішила, що Джапарова "розповіла, як має діяти парламент і які закони мають приймати депутати, щоб влада могла виконувати зобов'язання відносно захисту інформаційного простору".

За словами Сюмар, Міністерство інформаційної політики "має здійснювати моніторинг, експертизу, йти до суду і суд може застосовувати заходи до тих ЗМІ, які розпалюють національну ворожнечу, пропагують війну, розпалюють конфлікти".

Вона також додала, що досі не підписаний закон, який виводить російський інформаційний продукт з європейського продукту.

Під час промови Сюмар представники уряду вже вийшли з зали засідань парламенту.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...