Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство в київській лікарні скоїв військовий – поліція

П'ятниця, 9 вересня 2016, 16:16

Вбивство 5 вересня в лікарні в Шевченківському районі Києва скоїв чинний військовослужбовець української армії, який звільнився з місць позбавлення волі за так званим "законом Савченко".

Про це повідомив перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян на брифінгу в п'ятницю в Києві, "Інтерфакс-Україна".

"Ця людина недавно звільнилася з місць позбавлення волі за "законом Савченко". У 2009 році чоловіка притягували за шахрайство. Після цього він був заарештований за кілька розбоїв і був звільнений в 2015 році", – сказав він.

Начальник Головного управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко розповів, що особу вбивці було встановлено за кілька днів, в п'ятницю вранці він був затриманий у Житомирі.

"У нього було вилучено зброю. З цієї зброї було скоєно злочин чи ні – остаточні висновки дасть експертиза, але патрони, які були вилучені з цієї зброї, мали те саме маркування, що і гільзи, знайдені поруч з тілом убитого", – сказав він .

"І є такий прикрий факт, що він є чинним військовослужбовцем Збройних сил, і, можливо, цей пістолет Макарова – штатна табельна зброя. Про цей факт вже повідомлена військова служба правопорядку, вони будуть розбиратися з цим", – вказав він.

Крищенко заявив, що злочин було скоєно з метою заволодіння грошовими коштами, оскільки вбитий займався "тіньовими" валютно-обмінними операціями.

Між ними була домовленість про обмін близько 10 тисяч доларів. Злочинець забрав барсетку у вбитого, там була частина цієї суми, він вже встиг нею розпорядитися, а основна сума була в одязі вбитого", – повідомив він.

Дії злочинця кваліфіковані як умисне вбивство, що карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

Як повідомлялося, 5 вересня в холі лікарні Шевченківського району Києва, розташованої на вулиці Богговутівській був застрелений чоловік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...