В США стверджують, що не обмежували росіянам доступ на вибори

Вівторок, 8 листопада 2016, 11:06

У посольстві США в РФ назвали безпідставними заяви Москви про те, що американська влада обмежує доступ російських представників до спостереження за президентськими виборами в Америці.

Про це сказала "Інтерфаксу" прес-аташе американської дипмісії в Москві Марія Олсон.

"Твердження Росії про те, що влада США перешкоджає їй у спостереженні за виборами, просто необгрунтовані... Росія є країною-членом ОБСЄ, і була запрошена для спостереження за виборами", – сказала вона.

"РФ отримала запрошення приєднатися до спостережної місії ОБСЄ, як в короткостроковому, так і в довгостроковому форматі. Крім того, співробітники посольства РФ в США, як і працівники всіх посольств країн-членів ОБСЄ в США, були запрошені приєднається до короткострокової спостережної місії ОБСЄ", – пояснила Олсон.

Вона додала, що російській стороні було запропоновано приєднатися до наглядової місії Парламентської асамблеї ОБСЄ, проте РФ не надіслала жодного свого представника для участі в ній.

Олсон також повідомила, що американська дипмісія 26 жовтня отримала від Росії ноту про електоральне спостереження.

Разом з тим вона пояснила, що "деякі американські штати і райони приймають запити на присутність спостерігачів від тієї чи іншої країни напряму".

"Якщо Росія направила відповідний запит владі одного з таких штатів або районів, то відповідь на цей запит знаходиться в компетенції місцевої влади", – зазначила прес-аташе американської дипмісії.

За словами Олсон, попередньо очікується, що за майбутніми виборами в США будуть спостерігати представники більш ніж 30 країн членів ОБСЄ.

"В ході виборів до Держдуми РФ у вересні цього року представники США приєдналися до місії спостерігачів з більш ніж 20 країн ОБСЄ", – додала вона.

Як відомо, раніше російське МЗС заявило, що дипломатів РФ не допустили в якості спостерігачів на вибори президента США і пообіцяло у відповідь не допустити американських дипломатів на російські вибори.

Вибори президента США відбуваються у вівторок.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування