Порошенко: Ми поділяємо скорботу турецького народу

Неділя, 1 січня 2017, 13:54

Президент Петро Порошенко висловив співчуття Туреччині у зв’язку із терактами.

Відповідні співчуття він направив Президенту Турецької Республіки Реджепу Тайїпу Ердогану.

"В Україні шоковані звісткою про жахливий терористичний акт, підступно скоєний у новорічну ніч у м. Стамбул, який спричинив десятки людських жертв. Ми поділяємо скорботу турецького народу. Сумуємо разом з тими, хто втратив рідних та близьких", - йдеться у тексті.

"Від імені народу України та від мене особисто прошу передати глибокі співчуття і слова підтримки родинам загиблих і побажання найскорішого одужання усім пораненим", - зазначив Порошенко.

"Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і виступає за консолідацію зусиль світової спільноти у боротьбі з цією загрозою", - наголосив Глава держави.

Як відомо, у Стамбулі в новорічну ніч невідомий в костюмі Санта-Клауса відкрив вогонь по відвідувачах популярного нічного клубу Стамбула. Нападник, озброєний автоматами Калашникова, спочатку відкрив вогонь по співробітниках поліції біля будівлі популярного нічного клубу Reina, потім зайшов всередину і почав стріляти по людях, що святкували новий рік.

Внаслідок атаки загинули 39 людей і 69 отримали поранення. Серед загиблих також один поліцейський.

Станом на 13:20 за києвським часом, за інформацією Губернаторства Стамбулу, серед опізнаних тіл (21 із 39) осіб , які загинули внаслідок теракту в Стамбулі, громадян України немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування