МЗС обурене заявою Марін Ле Пен про Крим

Вівторок, 3 січня 2017, 23:35

Міністерство закордонних справ України висловило обурення заявою кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен про те, що анексія Криму була законною.

Про це йдеться в заяві міністерства в Facebook.

"МЗС України висловлює обурення у зв’язку з тим, що одна з кандидатів передвиборчої кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації та спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь", - відзначили в МЗС.

У МЗС нагадали, що анексію засудили всі цивілізовані країни світу і Франція разом з іншими партнерами по Великій сімці і ЄС, ввела проти Росії санкції.

"Роблячи заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французька політик виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України та повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права", - підкреслили у відомстві.

У МЗС також нагадали, що такі заяви "матимуть наслідки", наприклад, заборону на в'їзд в Україну.

"У цьому зв’язку нагадуємо, що подібні заяви, а також дії у порушення українського законодавства, обов’язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в’їзд в Україну", - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News