Пенсіонер розповів, як влаштував вибух у багатоповерхівці в Сумах

Середа, 4 січня 2017, 12:30

В організації вибуху в сумській багатоповерхівці підозрюється 59-річний пенсіонер, який проживав у квартирі на 7-му поверсі. 

Про це "Укрінформу" повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Відразу після трагедії підозрюваний в організації вибуху був допитаний. Свою вину він повністю визнав, надавши письмове свідчення. Розповів, що задля вибуху відкрив конфорки газової плити, а коли побачив, що газ нібито виходить з неї повільно, ще й роз'єднав з допомогою ключа газову трубу, після чого розташувався в дальньому кутку кімнати з запаленою сигаретою в руці", - розповіла Науменко.

Вона додала, що оскільки у підозрюваного відзначається наявність психічного розладу, представники правоохоронних органів зараз перевіряють надану ним інформацію.

За словами прес-секретаря прокуратури, у квартирі на 7-му поверсі чоловік проживав більше 20 років, останнім часом - сам.

Родині пенсіонера належала ще одна квартира - на 4-му поверсі.

Сусіди зазначають, що чоловік періодично вживав спиртні напої і виявляв агресію щодо мешканців будинку. Погрозу підірвати будинок, аби його квартира нікому не дісталася, люди чули постійно, але не сприймали ці слова всерйоз.

Як відомо, 3 січня близько 21 години у Сумах по вулиці Металургів, 24 у десятиповерховому житловому будинку в квартирі на 7-му поверсі стався вибух (попередньо - побутового газу), внаслідок чого пошкоджень різного характеру зазнали 5 квартир.

Унаслідок вибуху загинула літня жінка, дві особи було врятовано з-під завалів, до медиків звернулося 10 осіб. Розселення  потребували 101 особа: 48 осіб відселено до готелю, решта 53 особи перебралися до родичів.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило загибель людини).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News