До суду передали справу одного з посадовців, який наказав розігнати Майдан

Середа, 4 січня 2017, 15:57

Обвинувальний акт щодо екс-керівника управління громадської безпеки столичної міліції, який обвинувачується у розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року, передали до суду.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві нагадали, що посадовця обвинувачують у тому, що він віддав наказ про силове звільнення Майдану Незалежності, унаслідок чого більш ніж 80 мітингувальників отримали тілесні ушкодження.

Також екс-керівникові управління інкримінують віддання вказівок "беркутівцям" та військовослужбовцям внутрішніх військ про перешкоджання проведенню мітингів 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій.

Таким чином, він дозволив застосовувати фізичну силу та спеціальні засоби до учасників акції протесту та журналістів, унаслідок чого тілесні ушкодження отримали більше ніж 29 мітингувальників та 22 представників ЗМІ.

Крім того, щодо подій 1 грудня колишнього посадовця звинувачують у тому, що він неналежно виконав свої службові обов’язки і не забезпечив правоохоронців засобами захисту, унаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

Справу розглядатиме Печерський райсуд Києва.

У ГПУ нагадали, що за результатами розслідування подій, що відбулись 1 грудня 2013 року на вул. Банковій в Києві, в організації розгону протестувальників та застосування до них насильства повідомлено про підозру 5 особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та 5 правоохоронцям (з них 3 керівникам підрозділів), які виконували ці протиправні дії.

Досудове розслідування, спрямоване на встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...