Апеляційний суд визначив, де депутатів-кримчан судитимуть за держзраду

Середа, 4 січня 2017, 20:30

Апеляційний суд Києва визначив територіальну підсудність кримінальних проваджень щодо екс-депутатів Верховної Ради АР Крим.

Про це 4 січня повідомили в Апеляційному суді Києва. 

Зокрема, клопотання прокуратури АР Крим про визначення підсудності за обвинуваченням Ремзі Ільясова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК задоволено та направлено до Солом’янського райсуду м.Києва для розгляду по суті.  

Клопотання прокуратури щодо обвинувачення Володимира Кличнікова за ч. 1 ст. 111 КК направлено для розгляду до Дніпровського райсуду м.Києва.

3 січня Апеляційний суд визначив підсудність у провадженнях щодо Анатолія Заїченка, Єфима Фікса, Сергія Шувайникова, Едіпа Гафарова, Віталія Нахлупіна, Світлани Савченко, Сергія Цекова, Григорія Іоффе та Костянтина Бахарєва. 

Обвинувальні акти у провадженнях за обвинуваченням Заїченка, Фікса, Шувайникова, Гафарова, Цекова та Іоффе було направлено до Деснянського райсуду м.Києва, Бахарєва - до Подільського райсуду Києва. 

Визначення підсудності у провадженнях щодо Нахлупіна та Савченко перенесено на 10 січня 2017 року у зв’язку з відсутністю захисника.

Як відомо, прокуратура АР Крим направила до суду обвинувальні акти стосовно 11 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у державній зраді. Йдеться про Сергія Цекова, Світлану Савченко, Костянтина Бахарєва, Едіпа Гафарова, Анатолія Заїченка, Ремзі Ільясова, Григорія Іоффе, Володимира Кличнікова, Віталія Нахлупіна, Єфима Фікса, Сергія Шувайникова.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

У ГПУ повідомили, що перелічені екс-депутати - "перша партія". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News