Коболєв: Гарячі голови з РФ можуть створити нову штучну кризу

Середа, 4 січня 2017, 20:48
Коболєв: Гарячі голови з РФ можуть створити нову штучну кризу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає можливість загострення відносин з російським "Газпромом".

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" ввечері у середу, 4 січня.

"На жаль, говорячи про відносини з "Газпромом" - все можливо", - сказав Коболєв, відповідаючи на питання, чи можливе зимове загострення у відносинах з "Газпромом".

"Остання риторика російського монополіста говорить про те, що такий варіант там точно розглядається. Міллер та Путін прямо говорять і лякають європейських колег, що може бути незаконний відбір газу, який вони ніколи не довели і не можуть довести тому що його не було", - заявив голова "Нафтогазу".

З одного боку, "Газпром" відмовляється підписувати додаткову угоду, яка дозволить "Нафтогазу" купувати газ, а з іншого боку, лякає європейських партнерів, що теоретично може бути несанкціонований відбір газу з транзитного потоку, тому що у України начебто мало газу.

На думку голови правління "Нафтогазу", ця риторика суперечить одна іншій.

"Будь-яка криза б'є не тільки по Україні, але й по Росії. Вона б'є по іміджу газу. Остання криза 2009 року коштувала дуже багато всім учасникам ринку, але, тим не менш, я впевнений, що зважаючи на важку політичну ситуацію і на існуючі військові дії, хтось з гарячою головою у Росії може не зупинитися і створити нову штучну кризу", - сказав він.

"Сподіваємося, що її (кризи – Ред.) не буде, якщо вона буде – ми до неї готові", - підсумував Коболєв.

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що відмова України від закупівель російського газу до кінця зими створює ризики для транзиту на європейський ринок.

До цього голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що "Нафтогаз України" не планує відновлювати купівлю газу в компанії "Газпром" до кінця опалювального сезону без підписання додаткової угоди.

Як повідомлялося, що домовленостей про укладення додаткової угоди до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" на тристоронніх переговорах за участю Єврокомісії досягти не вдалося.

Нагадаємо, Україна вже рік не імпортує газ з боку Російської Федерації.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News