Ле Пен подумує про "Frexit" на випадок свого президентства

П'ятниця, 6 січня 2017, 16:01
Ле Пен подумує про Frexit на випадок свого президентства

Марін Ле Пен у випадку обрання президентом Франції планує ініціювати вихід із Євросоюзу, якщо Брюссель не поверне в національне відання питання охорони кордонів, законотворчості, економічної й монетарної політики.

Про це лідер французького ультраправого "Національного фронту" заявила на зустрічі зі закордонними журналістами в п'ятницю, повідомляють "Интерфакс" і L'Agence France-Presse (AFP).

"Я не змінила позицію щодо процесу, який я ініціюю щодо ЄС", – заявила вона.

За словами Ле Пен, у випадку перемоги на президентських виборах 7 травня вона негайно почне переговори з ЄС із питань відновлення чотирьох засад суверенітету: територіальної, економічної, монетарної й законодавчої.

"Якщо я зможу домогтися їх повернення, тоді пораджу французам залишитися в новій Європі, а якщо ні – пораджу їм покинути ЄС", – заявила вона.

Після піврічних дискусій Ле Пен планує організувати референдум щодо так званого "Frexit" – про ймовірний вихід Франції з Євросоюзу за прикладом Великої Британії.

Торішні опитування показували, що французькі виборці проти виходу з ЄС, але питання про єдину валюту викликає більше протиріч.

Ле Пен визнала, що у французів були "побоювання" з приводу "Frexit", але євро її співгромадяни розглядали як "жорна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування