Wikileaks прокоментував доповідь США про втручання Росії у вибори

Субота, 7 січня 2017, 02:30

Організація Wikileaks прокоментувала ту частину доповіді розвідки США, де згадується роль проросійських ЗМІ та політиків у втручанні в передвиборчий процес в США.

"Розсекречена доповідь уряду США про "російських хакерів" має цікаву обмовку про те, що вона заснована на перегляді телевізора і читанні постів у Twitter", - написала організація Wikileaks в twitter.

Такі висновки організація зробила з частини доповіді, де згадується, що деякі висновки американської розвідки ґрунтуються на "поведінці лояльних Кремлю політиків, державних засобів масової інформації та прокремлівських ЗМІ, яких Кремль прямо використовує для передачі повідомлень або які підзвітні Кремлю".

Як повідомлялося, в незасекреченої версії доповіді про втручання Росії у вибори США, йдеться про те, що Президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати в 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підриву демократичного процесу і ганьбить кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Доповідь відзначає, що для досягнення своїх цілей російська сторона застосовувала як таємні операції, так і можливості державних ЗМІ, сторонніх посередників, а також так званих "тролів".

Ознайомитися з документом можна тут.

Як повідомлялося, після доповіді спецслужб США 6 січня новообраний президент США Дональд Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інституції, однак заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування