Етнічні групи Намібії подали позов проти Німеччини через геноцид

Субота, 7 січня 2017, 06:44

Етнічні групи гереро та нама, чиї представники проживають в Намібії прагнуть домогтися від ФРН виплати відшкодування за злочини, які вчинялися у Південно-Східній Африці на землях, що контролювалися Німеччиною в період між 1884 та 1915 роком.

Про це пише DW.com.

Під час колоніального правління Німеччини, йдеться у позові, мали місце убивства, експропріація майна, зґвалтування жінок і дівчат, а також примусові роботи. У 1904-1908 роках гереро та нама повстали проти колоніальної адміністрації. Однак генерал Лотар фон Трота провів масові каральні операції, внаслідок яких загинули до 100 тисяч представників обох народностей. Минулого року Німеччина визнала ці дії геноцидом, однак Берлін відмовився виплачувати відшкодування нащадкам жертв. ФРН веде переговори з урядом Намібії щодо офіційного вибачення за злочини.

У позові оскаржується також виключення представників гереро та нама з переговорного процесу, їхню участь в ньому, стверджують позивачі, передбачає Декларація ООН щодо прав корінних народів. Лідер гереро Векуї Рукоро заявив, що ані його народ, ані представники етносу нама не приймуть жодних вибачень, які не передбачають репарації. 

Близько 300 тисяч представників двох етнічних груп проживають на даний час у Намібії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування