ОБСЄ: у "ДНР" норми ввезення продуктів на третину менші, ніж з українського боку

Субота, 7 січня 2017, 19:57

СММ ОБСЄ заявляє, що бойовики не пропускали на окуповані території більш ніж 50 кг продуктів на особу, тоді як норма вивезення з підконтрольної Києву території давно збільшена до 75 кг.

Як йдеться в повідомленні місії, у п’ятницю вранці її спостерігачі побували на контрольованому владою контрольному пункті в’їзду-виїзду Мар’їнка біля Донецька, де офіцер Держприкордонслужби України повідомив їм, що зміни до Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, запроваджені ще 28 листопада 2016 року, передбачають право вільно пересувати через лінію контакту товари (крім підакцизних) і харчові продукти для власного споживання, сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну особу.

Того ж ранку члени місії побували й на контрольному пункті угруповання "ДНР" по окупований бік лінії контакту, і там озброєний бойовик цього угруповання заявив, що на захоплені території не дозволяється ввозити більш ніж по 50 кг продуктів на особу.

Через високі ціни на окупованих територіях, у першу чергу на продукти харчування й медикаменти, люди, що живуть там, їздять на закупи на вільну територію. Менші норми ввезення цих товарів створюють незручності, через що Київ зі свого боку підняв цю норму.

Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування