У доповіді спецслужб США про кібератаки РФ згадуються RT і Sputnik

Неділя, 8 січня 2017, 02:45

Значна частина опублікованої в п'ятницю доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих "тролів" в інтернеті сприяли російській кампанії з впливу на вибори.

Доповідь наводить цитати з блогів і публічних заяв головного редактора Russia Today і Sputnik Маргарити Сімоньян, які свідчать про зв'язки цих ЗМІ з урядом Росії.

Як повідомлялося, в незасекреченій версії доповіді про втручання Росії у вибори США, йдеться про те, що Президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати в 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підриву демократичного процесу і дискредитацію кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Ознайомитися з документом можна тут.

Водночас, після доповіді спецслужб, Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інститути, проте заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.

Трамп також заявив, що багато дізнався і задоволений зустріччю з керівництвом розвідки США, де йому представили секретну версію доповіді про втручання Росії у вибори США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування