Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Будівельний" хабар: екс-помічник нардепа під домашнім арештом

Середа, 1 лютого 2017, 09:50

Колишнього помічника-консультанта нардепа від "Народного фронту" Юрія Савчука Петра Яремчука, підозрюваного у зловживанні владою, посадили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Відповідне рішення ухвалив 5 січня Шевченківський районний суд Києва, повідомила військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону "Українським новинам".

15 грудня 2016 року прокуратура відкрила провадження за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, об'єднана з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу.

3 січня 2017 року військова прокуратура затримала у Львівській області Яремчука за вимагання й одержання хабара в розмірі 140 тисяч гривень.

Він вимагав хабар від приватного підприємця за нестворення перешкод під час будівництва багатоквартирного житлового будинку, а саме для того, щоб не направляти депутатські запити в правоохоронні й контролюючі органи.

Петро Яремчук
Петро Яремчук

Пізніше депутат Савчук розірвав трудовий договір з Яремчуком.

Про підозру Яремчуку повідомили 4 січня.

Прокуратура планує найближчим часом направити кримінальне провадження у Франківський районний суд Львова.

Санкції ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу передбачають позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування