Через обстріли 3 села на Луганщині без світла, ремонтники не можуть виїхати

Середа, 1 лютого 2017, 13:35

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" не може здійснити виїзд ремонтних бригад до пошкоджених в результаті обстрілів електромереж через відсутність палива і грошей на рахунках.

Про це 1 лютого повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу компанії.

За даними компанії, масштабні пошкодження через обстріли в середу вранці отримали електромережі та обладнання в Новоайдарському та Попаснянському районах, які відповідно обслуговуються обленерго.

Результатом стало знеструмлення міста Золоте-1, сіл Трьохізбенка і Врубівка з сумарною кількістю абонентів більше 1250.

В компанії пояснюють, що їхні ремонтні бригади не можуть виїхати на місце аварії, оскільки через відсутність коштів на рахунках ЛЕО в РЕСах не мають пального.

"На даний момент РЕСи і райдержадміністрації відповідних районів шукають рішення", - пояснюється в повідомленні.

У прес-службі також звертають увагу, що ЛЕП і устаткування пошкоджені в результаті обстрілу з боку неконтрольованої території (НКТ). ЛЕО на виконання постанови Кабінету міністрів поставляє електроенергію на НКТ і Попаснянський водоканал, який качає воду переважно на НКТ.

Відзначається, що обленерго неодноразово зверталося до Кабміну з проханням скасувати покладене на компанію постановою №263 від 7 травня 2015 року зобов'язання постачати електроенергію на НКТ, оскільки ще з липня 2016 року компанія втратила можливість здійснювати там господарську діяльність у зв'язку зі збройним захопленням своїх активів.

Станом на 1 січня 2017 борг ЛЕО перед "Енергоринком" складає близько 4,7 млрд грн.

Споживачі заборгували компанії близько 5,4 млрд грн, з них понад 80% - борг неконтрольованих територій.

"Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування