Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тристороння контактна група: вогонь зупинити, зброю розвести

Середа, 1 лютого 2017, 16:43

Тристороння контактна група закликала до повного припинення вогню, відведення всіх озброєнь до лінії, позначеної меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ другого президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання тристоронньої контактної групи 1 лютого.

Наголошується, що СММ ОБСЄ повинна отримати повний доступ для проведення всеосяжного контролю.

"Представники ОРДО зобов'язані забезпечити безпечні умови роботи для ремонтних бригад, які відновлять водо-, газо - та електропостачання в районі Авдіївки. Місто знаходиться на межі гуманітарної та техногенної катастрофи, вся відповідальність за такий розвиток подій ляже на представників ОРДО", – йдеться в повідомленні.

Українська сторона ще раз підкреслює: меморандум від 19 вересня 2014 роки є найважливішою складовою блоку питань з безпеки.

"Повне і стійке припинення вогню, виведення всіх іноземних військових формувань і важких видів озброєнь з території України, кордон – такі передумови для проведення виборів на Донбасі", – наголошується в коментарі.

Також, за словами Оліфер, в гуманітарній підгрупі вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб.

Як відомо, напередодні засідання тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції не відбулося через відсутність представників окупованих районів Донецької й Луганської областей і Росії.  

Українська сторона обговорила загострення ситуації біля Авдіївки з головою СММ ОБСЄ в Україні, координатором робочої підгрупи з безпеки Ертугрулом Апаканом, спеціальним представником чинного голови ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком і військовими представниками України й Росії в СЦКК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...