ЮНІСЕФ закликав зупинити бойові дії в Авдіївці

Четвер, 2 лютого 2017, 00:51

У Дитячому фонді (ЮНІСЕФ) закликали сторони конфлікту на сході України забезпечити безпечний доступ в Авдіївку для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах електро- і водопостачання.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

У Фонді стурбовані тим, що понад 17 тисяч жителів Авдіївки, в тому числі 2,5 тисячі дітей, залишилися без води, опалення і світла в умовах зими.

У ЮНІСЕФ відзначають, що тисячі дітей в Авдіївці знаходяться в дуже важких умовах. Їм загрожують обстріли. Ситуація ускладнюється відсутністю води та світла. У будинках стає дуже холодно і стан здоров'я дітей погіршується просто на очах.

Через бойові дії в районі Авдіївки було закрито шість шкіл і чотири дитячих садки.

"ЮНІСЕФ та наші партнери закликають сторони забезпечити безпечний доступ для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах водо- і електропостачання та запобігти подальшим страждання людей" - йдеться в заяві ЮНІСЕФ.

Як повідомлялося, загострення в Авдіївській промзоні почалося в неділю 29 січня і триває досі. За даними сил АТО, рано вранці бойовики почали обстріл, а потім штурм позицій сил АТО.

У середу сторони домовилися про тимчасове припинення вогню до 17:00. Ремонтні бригади намагалися відновити пошкоджену інфраструктуру міста. Однак бойовики порушили режим тиші і обстріляли бригаду ремонтників в Авдіївці.

Тристороння контактна група закликає припинити вогонь в районі Авдіївки максимум до 5 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News