Прокуратура розслідує обстріл росіянами українського літака, кулі передадуть МКС

Четвер, 2 лютого 2017, 10:25

Через обстріли Росією українського транспортного літака військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження.

Про це Українській правді повідомила речник військової прокуратури південного регіону України Яна Стекачова.

"Нами зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – це замах на вбивство двох або більше осіб за обтяжуючих обставин", - сказала вона.

Вона пояснила, що обрана така кваліфікація, оскільки прокуратура "виходила з умислу російської сторони". При цьому Стекачова додала, що це попередня кваліфікація.

У свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив в ефірі 112 каналу, що обстріл є доказом агресії Росії після анексії Криму.

"Військова прокуратура відразу після прильоту літака зареєструвала провадження, зараз проводять експертизу, щоб встановити патрони, тому що це доказ. Це докази гібридної військової агресії після анексії Криму. Куля, яка вилучена, експертиза пошкодження літака над територією України, від якої ще ніхто не відхрестився , - це докази. Хто саме стріляв, ми може і не встановимо, але зона відповідальності вищого керівництва держави РФ знаходиться в компетенції Міжнародного кримінального суду. Ці докази збираються і їх туди передадуть ", - заявив Матіос.

Як відомо, у середу 1 лютого з захоплених Росією бурових вишок у Чорному морі обстріляли транспортний літак Ан-26 Збройних сил України.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування