Прокурор вимагав хабар у шахрая з Банкової – НАБУ

Четвер, 2 лютого 2017, 14:14

Суд призначив домашній арешт слідчому прокуратури Київської області, який підозрюється в отриманні 50 тис. доларів хабара у справі про вимагання коштів у судді.

Таке рішення за клопотанням Національного антикорупційного бюро ухвалив Солом’янський суд Києва. Строк домашнього арешту закінчується 20 лютого.

З реєстру судових рішень відомо, що слідчий прокуратури начебто вимагав винагороду за зміну підозри у кримінальному провадженні з ч.4 ст. 190 ККУ – шахрайство в особливо великих розмірах чи організованою групою на 369-2 ККУ – зловживання впливом.

За матеріалами справи, передача хабара відбулася 26 грудня. А перед цим слідчий прокуратури неодноразово особисто зустрічався із підозрюваним і обговорював передачу коштів. З метою приховання факту хабара було підписано договір про надання послуг з адвокатом, якого слідчий залучив як посередника.

За інформацією "Української правди", йдеться про слідчого в особливо важливих справах прокуратури Київської області Олександра Павленка. 

Він розслідував справу про вимагання 30 тисяч доларів у судді біля Адміністрації президента. У вересні 2016-го на вулиці Банковій, біля Адміністрації президента, затримали чоловіка, який за 30 тисяч доларів США пообіцяв судді продовжити термін його повноважень. За винагороду судді обіцяли позитивну рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії та позитивне рішення Верховної Ради щодо обрання на посаду судді безстроково.

Саме у затриманого на Банковій чоловіка слідчий прокуратури, за версією НАБУ, і хотів отримати 50 тис доларів винагороди.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування