Клімкін не виключає спеціального закону для таких як Артеменко

Субота, 25 лютого 2017, 19:10

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не виключає, що Україні варто прийняти закон подібний американському "закону Логана", який передбачає покарання тих, хто без відповідних повноважень безпосередньо або опосередковано вступає в зв'язок з іноземним урядом з метою вирішення будь-яких протиріч.

"Я не виключаю, що це слід зробити", - сказав міністр в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи скандал з народним депутатом Андрієм Артеменком, який нібито передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну "план нормалізації відносин" між Україною і Росією для скасування санкцій.

"Всі ці спекуляції, що Крим "піде шляхом Аляски" - це абсолютно свідома здача Криму. В Штатах подібні плани ніхто всерйоз не обговорює. А якщо кудись підуть якісь "платежі", значить, їх уже хтось з кимось поділив. Про це теж не слід мовчати", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що в багатьох країнах, незважаючи на внутрішні чвари, всі говорять одним набором меседжів для зовнішнього світу.

"А у нас всі використовують зовнішній вимір як певний важіль для вживання у внутрішній політиці. І це мені дуже не подобається. Це реально сумно. Оскільки це робить деяких українських політиків об'єктом посмішок з боку наших міжнародних партнерів, а деяких - об'єктом презирливого ставлення", - додав міністр.

Як відомо, Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо народного депутата Андрія Артеменка про державну зраду.  

Раніше в американській пресі з'явилося повідомлення, що народний депутат з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну "план нормалізації відносин" між Україною і Росією для скасування санкцій. 

Зокрема, він пропонує провести референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Фракція РП виключила Артеменка зі своїх лав.