Мін'юст США оскаржив призупинення міграційного указу Трампа

Неділя, 5 лютого 2017, 06:38

Міністерство юстиції США оскаржило рішення федерального суду в Сіетлі, який призупинив дію підписаного президентом Дональдом Трампом указу, що забороняє видачу віз жителям семи країн з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє ВВС.

Про намір оскаржити це рішення міністерство заявило незабаром після його прийняття. У Білому домі також заявили, що вважають указ правомірним, доцільним і спрямованим на захист країни і її жителів.

Нагадаємо, що Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Дію указу призупинено по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово зупинений Федеральним судом в Сіетлі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...