Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польські журналісти вимагають від РФ звільнити Сущенка

Неділя, 5 лютого 2017, 11:49

Рада Асоціації польських журналістів закликала владу РФ скасувати звинувачення проти українського журналіста Романа Сущенка та вжити заходів до його негайного звільнення.

Про це йдеться у заяві Асоціації, пише Onet.wiadomosci.

В Асоціації нагадали, що Сущенко був затриманий у Москві за підозрою у шпигунстві та перебуває у російському ув'язненні з 30 вересня 2016 року

"Журналісту не дозволили зустрітися з сім'єю та з православним священиком. Він не може читати українську пресу, попри те, що це не суперечить правилам тримання під вартою.... Окрім того наприкінці січня термін утримання Сущенка під вартою продовжено до кінця квітня 2017 року", - зазначено у заяві Асоціації польських журналістів. 

Як відомо, у ФСБ Росії заявили, що український журналіст національного інформагентства "Укрінформ" Роман Сущенко, який є власним кореспондентом у Франції з 2010 року, є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності. 

Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування