Німецькі соціал-демократи хочуть повертати біженців до Північної Африки

Понеділок, 6 лютого 2017, 04:55

Відносно стабільні країни Північної Африки, такі, як Марокко та Туніс, потрібно перетворити з транзитних країн на такі, які самі могли би прийняти біженців, подібно до Туреччини.

Про це голова фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Томас Опперманн заявив у своїй статті в газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, пише DW.com.

Опперманн вважає, що для ЄС настав "час повернути собі контроль над міграційними процесами". 

"Щоби ефективно побороти угруповання контрабандистів, нам потрібно забрати у них основу їхньої діяльності тим чином, що врятовані у Середземному морі біженці будуть повернуті до Північної Африки, і спершу їх там забезпечуватимуть та доглядатимуть", - пояснив Опперманн.

Водночас він додав, що при цьому необхідно створити легальні шляхи потрапляння біженців до Європи.

Крім того, ідея Опперманна полягає у збільшенні частки ВВП країн-членів Євросоюзу, яка інвестується у розвиток країн походження біженців. У 2015-му Німеччина надала 0,5 відсотка ВВП. Опперманн же нагадав про ціль підвищити цей показник до 0,7 відсотка.

"У кого вдома хороше життя, не стане тікати звідти", - пише політик.

Ця пропозиція є дуже близькою до ідеї, яку відстоює міністр внутрішніх справ ФРН та представник Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Томас де Мезьєр.

Своєю чергою, фракції Зелених та Лівих у Бундестазі розкритикували ідеї Опперманна.

Речниця Зелених з питань біженців Луізе Амтсберґ назвала пропозиції соціал-демократа "нелюдяними і позбавленими будь-яких правових підстав".

Заступник голови фракції Лівих Ян Корте вважає, що повернення біженців назад до Північної Африки означатиме лише збільшення кількості спроб перетнути Середземне море ще небезпечнішими шляхами.

"Ми вже звикли до такої великої безцеремонності у виконанні ХДС/ХСС", - сказав Корте.

Нагадаємо, у Німеччині широко обговорюється можливість коаліції між СДПН, Зеленими і Лівими за результатами виборів до Бундестагу, які відбудуться у вересні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування