Єльченко про Радбез ООН: Чуркін був здивований позицією США

Понеділок, 6 лютого 2017, 13:25

Постійний представник України при Організації Об'єднаних Нації Володимир Єльченко вважає, що позиція адміністрації президента США Трампа щодо України здивувала Росію.

Так він прокоментував в інтерв'ю "Укрінформу" заяву нового постпреда США Ніккі Гейлі під час нещодавнього засідання Ради безпеки ООН.

"Я абсолютно з цим погоджуюсь, тому що бачив вираз обличчя пана Чуркіна  в той момент. Мені здається, що для нього це було певною несподіванкою. Він не очікував такої різкої заяви з боку нового постпреда США. Однозначно", – каже Єльченко.

На думку дипломата, озвучена Гейлі позиція підтверджує, що нова адміністрація США повною мірою ознайомлена з ситуацією в Україні та продовжує займати сильну позицію в цьому питанні.

"Що російська делегація не говорила б, існує думка більшості членів і Ради Безпеки, і Організації Об'єднаних Націй у цілому саме на користь позиції України. І це головне. Ми маємо робити все, щоб російська агресія проти України постійно утримувалась у фокусі уваги ООН і Ради Безпеки Організації зокрема", – наголошує Єльченко.

Він висловив упевненість, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку з боку США в ООН і збереження міжнародного тиску на Росію.

21 лютого в Радбезі ООН мають відбутися дебати на тему "Конфлікти в Європі".

"Українське питання на ньому також постане серед інших, і це – ще одна можливість звернути увагу на нашу ситуацію", – зазначив Єльченко.

Як відомо, 2 лютого під час засідання Радбезу ООН постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що санкції проти Росії, введені через окупацію Криму збережуться, поки РФ не поверне контроль над півостровом Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...