Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ розслідує справу про спробу замаху на Геращенка – Ткачук

Понеділок, 6 лютого 2017, 14:16

Служба безпеки України продовжує розслідування кримінального провадження про спробу замаху на життя народного депутата "Народного фронту" Антона Геращенка, деталі розслідування не розголошуються.

Про це сказав керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про перебіг розслідування справи про спробу замаху на  Геращенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розслідування триває. Буде завершено, передамо справу і про це повідомимо... Розголошувати більше, ніж слідчі дозволили, і те, що ми вже оприлюднили, поки що не будемо", – сказав Ткачук.

Представник СБУ наголосив, що в Геращенко в кримінальному провадженні має процесуальний статус потерпілого, він може коментувати ситуацію, пов'язану з ним.

Відповідаючи на запитання, чи з'явилася інформація про те, що злочин щодо Геращенка і вбивство журналіста Павла Шеремета можуть бути пов'язані, керівник апарату СБУ сказав:

"Це питання я не можу коментувати, чи є зв'язок. Чи є якийсь зв'язок між замахом на Геращенка та іншими злочинами, скоєними на території України, я коментувати не можу".

Як повідомлялося, 21 січня 2017 року глава СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки попередила у Києві замах на народного депутата, згодом оприлюднили відео. Цим депутатом виявився член фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

Сам нардеп заявляв, що, на думку слідчих, вбивство журналіста Павла Шеремета і замах на нього самого було реалізовано з одного і того ж диверсійно-терористичного центру на території РФ.

24 січня "Українська правда" надіслала запит до голови МВС Арсена Авакова в зв'язку з показами Геращенка.

"Зважаючи на нові обставини, просимо вас взяти письмові свідчення у народного депутата Антона Геращенка у справі про вбивство Павла Шеремета... Яким чином народний депутат Антон Геращенко ознайомився з відомостями досудового розслідування щодо вбивства Павла Шеремета? На якій підставі йому був наданий доступ до матеріалів справи?", – йшлося в запиті УП міністру МВС.

Аваков обіцяв провести брифінг щодо розслідування "наступного тижня" (30 січня – 5 лютого – ред.), але не провів його.

Як відомо, одного з керівників "Української правди", теле- й радіожурналіста Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під автомобіль власника УП Олени Притули.

Поліція назвала це терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали – попри викладене в інтернет відео про людей, які закладають вибухівку, і обіцянку поліції оприлюднити фотороботи підозрюваних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування