ГПУ готується передати до суду справу судді ВРП Гречківського

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:49

Досудове розслідування у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського закінчилося.

Про в коментарі до свого повідомлення у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

"Досудове слідство завершене. Справа йде в суд. І те, що він самою ВРП не усунутий з посади (Гречківський –ред.) – на це не впливає", - написав він.

У свою чергу адвокат Гречківського Євген Солодко заявив, що повідомлення Генерального прокурора про завершення досудового розслідування справи Павла Гречківського та передачу його до суду не відповідає дійсності.

За його словами, досудове розслідування триває. "На жаль , це не перший випадок, коли ГПУ допускає фактологічні помилки у коментарях цієї справи", - сказав він.

Водночас прес-секретар ГПУ Лариса Сарган уточнила, що справу передадуть до суду після того, як отримають результати експертизи.

"Але оскільки захист намагається заявити про те, що заявник про хабар у 500 тисяч є психічно хворим, ГПУ чекає результати психічної експертизи, і після отримання цих результатів будуть відкриті всі матеріали справи, буде діяти стаття 290 Кримінального процесуального кодексу "Ознайомлення із матеріалами справи", і справа буде передана до суду", - сказала вона.

"Коли вже підозрюваний і адвокати мали почати ознайомлення із матеріалами справи, вони викинули цей "коник" про те, що посередник начебто психічно хворий", - сказала вона.

У вересні 2016 року член ВРЮ Павло Гречківський був викликаний в ГПУ за "вимагання грошей за незаконний вплив на судове рішення".

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн.

Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві та є наближеним до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Грановський запевняє, що не знайомий із Гречківським. 

У січні 2017 року ГПУ повідомило, що посередник у справі Гречківського, якого підозрюють у шахрайстві, заявив, що оговорив останнього через психічні розлади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування