Сущенко звернувся до Генсека РЄ з проханням сприяти його звільненню

Вівторок, 7 лютого 2017, 02:28

6 лютого Генеральному секретарю Ради Європи Торбйорну Ягланду було передано лист від журналіста Романа Сущенка, який був незаконно заарештований в Росії.

Про це йдеться на сайті Постійного представництва України при РЄ.

Сущенко написав лист із СІЗО Лефортово, де зараз знаходиться.

У листі Сущенко написав, що хоче бачити, як росте його син і повернутися до роботи журналістом.

"Повністю поділяючи європейські цінності, в основі яких знаходяться свобода і життя людини, я звертаюся до Вас з особистим проханням взяти участь у моїй долі. Пане Торбйорн Ягланд, мої очікування і величезне бажання бачити як дорослішає мій дев’ятирічний син Максим, виховувати його і повернутися до журналістської роботи дуже великі у цьому році", - йдеться в листі.

Передаючи лист, постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба зазначив, що звільнення українських політичних в'язнів, яких Москва незаконно утримує в окупованому Криму і в Росії, має бути одним із пріоритетів Ради Європи як правозахисної організації.

Він також привернув увагу до справи іншого незаконно ув'язненого Росією журналіста - Миколи Семени.

Як відомо, Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві". Наразі Сущенко за рішенням суду утримується під арештом.

ФСБ Росії вважає, що український журналіст Роман Сущенко, який є власним кореспондентом "Укрінформ" у Франції, є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ цю заяву спростували, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News