У мережу виклали фото гармат бойовиків, що гатять по Авдіївці

Вівторок, 7 лютого 2017, 11:18

Міжнародна група слідчих Bellingcat опублікувала супутникові знімки важкого озброєння терористів ОРДО, з якого здійснюється обстріл Авдіївки.

Про це йдеться в їхній доповіді від 6 лютого.

Спираючись на супутникові знімки Digital Globe/NextView від 20, 28 і 31 січня, слідчі провели аналіз позицій під контрольованою терористами Ясинуватою.

На одному з фото, зробленого зі східної сторони від водоочисної станції між Ясинуватою та Макіївкою, яка також окупована, можна побачити дві артилерійські гармати бойовиків.

"Вони розташовані в небезпечній близькості від важливого елемента інфраструктури, що піддає ризику життя цивільних осіб, а також їхній доступ до води. Обидві гармати спрямовані на захід, у напрямку контрольованої українською владою Авдіївки", - йдеться в повідомленні.

 

На південь від цієї позиції, приблизно на тій самій відстані від водоочисної станції, можна побачити ще одну позицію терористів, де розміщені декілька гармат на буксирі. Усі вони також спрямовані на захід.

 

На північний схід від цих двох позицій можна побачити ще дві гармати на буксирі, одна з яких закріплена в похідному положенні за вантажівкою.

 

Ще три гармати, що буксируються вантажівками, видно з південно-східної сторони Ясинуватського коксохімічного заводу та із західної сторони Гвардійського району на півночі Макіївки. Артилерія теж повернута на захід, у напрямку Авдіївки.

 

Далі на південь від коксохіму видно ще дві вогневі позиції терористів. На одній з них кілька гармат спрямовані на захід.

 

Також слідчі відзначили на знімку від 31 січня по всій контрольованій бойовиками території безліч нових воронок, відсутніх на знімках від 28 січня.

Так, із західної сторони від вищезгаданої водоочисної станції на льоду водосховища видно кілька воронок. З обох сторін від водосховища і станції є позиції терористів.

 

Ще західніше водоочисної станції, на південь від залізничної станції "Ясинувата", біля окопів сепаратистів також видно нові воронки.

 

Ще кілька воронок видно на північний захід від водоочисної станції, поблизу від окопів бойовиків.

 

Як повідомлялося, раніше Bellingcat проаналізувала супутникові знімки, відео, звіти ОБСЄ, повідомлення донеччан у соцмережах і дійшла висновку, що бойовики "ДНР" стріляють з РСЗВ, встановлених в житлових кварталах Донецька.

На околицях Авдіївки, де з 29 січня спостерігається загострення ситуації, в ніч на 7 лютого були поодинокі обстріли, але в самому місті було в цілому спокійно, тривають відновлювальні роботи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування