Насалик: Через блокаду Донбасу можливі відключення електрики

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:50

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик допускає можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування поставок енергетичного вугілля із зони АТО.

Про це міністр повідомив на прес-конференції в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наявних запасів антрацитових вугілля вистачить для роботи ТЕС до кінця зими і в разі повної блокади, запаси антрацитовой групи до кінця березня будуть фактично на нулі.

Насалик уточнив, що наразі паралельно ведуться переговори з приватними компаніями про постачання антрацитовой групи вугілля з США в обсязі 1 млн тонн.

У той же час він нагадав, що в разі досягнення домовленості і до моменту прибуття вугілля в Україну, пройде не менше 50-60 днів.

За словами Насалика, міністерство готове відмовитися від вугілля з окупованих територій тільки в разі прийняття відповідного рішення на державному рівні.

Як відомо, у понеділок поліція розблокувала дорогу поблизу міста Часів Яр, проїзд якою перекрили невстановлені особи у балаклавах.

26 січня активісти, ветерани АТО і кілька нардепів почали блокаду окремих залізничних шляхів на окуповані території Донбасу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...