Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і "Бєлавіа" залагодили конфлікт навколо повернення білоруського літака в Київ

Вівторок, 7 лютого 2017, 13:08

Про це повідомив журналістам у вівторок гендиректор "Бєлавіа" Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА.

"Це питання врегульовано для взаємовигідного розуміння обох сторін. Проблема закрита, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства і України, і Білорусі. За сумою, яку ми пред'являли українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повністю задовольнило", - підкреслив він.

Гусаров пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди між "Бєлавіа" і "Украерорухом" про рівень якості обслуговування (Service level agreement), укладеною наприкінці січня. За його словами, мета цього договору – "підвищення ефективності використання повітряного простору, який перебуває під відповідальністю України, за умови дотримання всіх вимог щодо належного рівня безпеки польотів".

"В рамках цієї угоди і було вирішене питання", - зазначив він.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2016 року літак авіакомпанії "Бєлавіа", який прямував з Києва до Мінська, повернули в аеропорт "Жуляни" під загрозою підняти винищувачі. Після посадки з борту повітряного судна правоохоронні органи України зняли вірменина Армена Мартиросяна.

У Службі безпеки України повідомили, що літак був повернутий у київський аеропорт через те, що СБУ отримала інформацію про перебування на борту іноземця, який несе загрозу нацбезпеці держави.

Пізніше за результатами аналізу інциденту в СБУ і ДП "Украерорух" визнали дії своїх співробітників такими, що відповідають внутрішнім і міжнародним нормам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування