Росія активно перекидає на Донбас техніку і солдатів – РНБО

Вівторок, 7 лютого 2017, 14:47

Останнім часом Росія активізувала заведення на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців.

Про це заявив у вівторок секретар РНБО Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

За його словами, військова техніка, зброя, боєприпаси, спорядження та паливно-мастильні матеріали завозиться організовано та планомірно практично у щоденному режимі: як автомобільними шляхами, так і залізницею.

"Через неконтрольовану частину українсько-російського кордону з території РФ завозиться велика кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню тощо", – повідомив Турчинов.

За даними РНБО, лише за останні три доби з РФ до Донбасу були перекинуті в значній кількості танки, БМП, МТЛБ, РСЗВ "Град", а також САУ 2С7 "Піон" (203 мм), 2А36 "Гіацинт" (152 мм).

"Підкріплення надається російським гібридним військами вздовж всієї лінії розмежування", – зазначив Турчинов, наголосивши, що в російських військкоматах ведеться неприхована робота з вербування контрактників для участі в бойових діях на сході України.

На думку секретаря РНБО, "все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі".

Як відомо, з 29 січня бойовики посилили обстріли Авдіївки в Донецькій області.

4 лютого керівник української сторони СЦКК Анатолій Петренко повідомив зокрема, що за час загострення протистояння біля Авдіївки бойовики випустили понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння та 13 разів здійснювали штурмові дії проти позиції ЗСУ та населення в районі Авдіївки.

6 лютого в штабі АТО відзначали певну деескалацію в цьому регіоні, однак наголосили, що окупанти не полишають своїх агресивних намірів і масово застосовують важку зброю.

Про детальнішу хроніку подій в Авдіївці можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...