Поліція підозрює в обстрілах КПВВ "Майорськ" українського військового

Вівторок, 7 лютого 2017, 14:55

Нацполіція припускає, що до обстрілів на КПВВ "Майорськ" міг бути причетний український військовослужбовець.

Про це йдеться в ухвалах Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 26-27 січня.

Йдеться про солдата військової частини А1126 (В0440), ім’я якого в ухвалі суду приховано. Зазначено тільки, що він є уродженцем с.Високе Київської області і зараз перебуває на бойових позиціях в околицях Майорська.

За клопотанням слідчого поліції суд арештував автомат АКМ ТК9, який закріплений за цим військовослужбовцем, а також арештував мобільний телефон, сім-карти і флешку.

Повідомляється, що були допитані військовослужбовці 45 бригади ВДВ Збройних Сил України  та Бахмутського відділу Краматорського прикордонного загону, які  14.12.2016 несли службу на КПВВ "Майорськ". На допиті і прикордонники, і солдати заперечували постріли у бік цивільного населення. Військовослужбовці ДПС зазначали, що стріляли військовослужбовці ЗС України, а останні стверджували протилежне.

Було оглянуто і проаналізовано записи камер відеоспостереження на КПВВ "Майорськ" та зроблено висновок, що свідчення прикордонників відповідають записам, а свідчення військовослужбовців А1126 (В0440) не відповідають об’єктивним даним та, ймовірно, завідомо неправдиві.

26 січня суд давав слідчому поліції доступ до особових справ військовослужбовців в/ч А1126, які перебували на КПВВ "Майорськ" у день обстрілів.

Розслідування проводить слідчий відділ Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області за процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону.

Коментувати хід слідства у поліції відмовились. "Українська правда" також звернулась до поліції із офіційним запитом.

Як відомо, 14 грудня 2016 року було відкрито вогонь по людях, які стояли в черзі поблизу КПВВ "Майорськ". Одна людина загинула, ще особа отримала поранення в плече.

14 грудня 2016 року Державна прикордонна служба повідомила, що за первинною інформацією людей обстріляли бойовики. Водночас один із ватажків бойовиків у своєму ФБ заявив, що українські військові самі обстріляли автобус с цивільними на підконтрольній собі території.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News