Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі заочно судитимуть членів терористичних організацій

Вівторок, 7 лютого 2017, 19:57

До суду направили обвинувальний акт щодо мешканця Бердянського району, який в січні 2015 року став учасником одного з незаконних озброєних воєнізованих підрозділів терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Згідно з інформацією, обвинувачуваний був членом танкового підрозділу "МО "ДНР" Южное Направление", та брав активну участь у бойових зіткненнях з підрозділами Збройних Сил України, у тому числі в районі населеного пункту Широкине Донецької області.

"Окрім того, вказана особа здійснювала через мережу інформаторів на території Бердянського району збір розвідувальної інформації військового характеру щодо чисельності, місць дислокації, озброєння та військової техніки ЗС України, які тимчасово базувались на цій території", - повідомили у відомстві.

Окрім того, прокуратура області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно мешканця Бердянська, колишнього кандидата в мери цього міста, який весною 2014 року виїхав на територію Луганської області, де вступив, а надалі очолив незаконне озброєне формування "Свердловський козацький полк" терористичної організації "ЛНР", отримавши позивний "Узбек".

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

"Оскільки підозрювані перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, судитимуть їх заочно", - уточнили в прокуратурі.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування