У МЗС Німеччини прокоментували слова посла про вибори на Донбасі

Вівторок, 7 лютого 2017, 23:30
У МЗС Німеччини прокоментували слова посла про вибори на Донбасі

У МЗС Німеччини прокоментували слова посла ФРН в Україні про вибори на Донбасі в присутності російських війск, підтвердивши прихильність до мінського процесу.

Про це пише DW.com.

"Дороговказом для всіх наших зусиль, спрямованих на подолання кризи на Сході України, є мінські домовленості між Росією та Україною від 12 лютого 2015 року, укладених за посередництва Німеччини та Франції", - йдеться у відповіді на запит DW у МЗС ФРН.

Таким чином МЗС ФРН спростували слова посла Райхеля, оскільки згідно з Мінським угодами ключовим пунктом для проведення виборів на Донбасі є виведення російських військ і озброєння.

Як відомо, у вівторок розпочався дипломатичний скандал навколо висловлювань посла Райхеля в інтерв’ю "РБК-Україна" - посол заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ.

Пообіді в МЗС повідомили, що посла Німеччини викликали для пояснень на зустріч з профільним українським дипломатом. 

На зустрічі в МЗС України послу Німеччини Ернсту Райхелю заявили про неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Водночас, у заяві, зробленій за підсумками розмови з послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем прес-служба МЗС України наголосила, що "в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у нормандському форматі, спрямовані на повернення миру на Донбас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування